+468 35 35 99 info@romaniteams.com

Hej Vanessa!

Jag heter Peter och arbetar på Skolverket, Sveriges myndighet för utbildning. Vi känner inte varandra, men jag känner Micke Bohl sedan många år tillbaka. Under en period jobbade vi tillsammans med elever på Mariaskolan.    

Micke berättade för mig att du nu tar studenten. Stort grattis till det! Jag vet att det varit extra kämpigt för er elever den här våren med smittspridning och distansundervisning. Men det arbete du lagt ner på skolan nu och alla tidigare år har du igen hela livet. Jag är kanske lite part i målet, men att ta studenten är den bästa investering en ung människa kan göra.

Jag vet inte vad du nu drömmer om, förmodligen ett sommarlov till att börja med och därefter kanske ett jobb eller studier på högskolan. Men jag vet en sak, och det är att den som tagit studenten kan fortsätta att drömma och också förverkliga sina drömmar. Med studenten står dörrarna öppna och vägarna är många. Det är inte säkert att du hittar rätt väg med en gång. Det gör inget. Det är helt okey att irra omkring lite, att vara lite vilsen. Men livet är långt och så småningom hoppas jag att du finner din väg i livet, din plats på jorden och att du får bli och vara det du drömmer om. Än en gång, stort grattis till studenten och ett stort lycka till med allt, vad du än gör framöver!

Bästa hälsningar!

Peter Fredriksson                     

Generaldirektör, Skolverket