+468 35 35 99 info@romaniteams.com

Ivy Jane Smith ”the Gypsy Queen” började boxas redan vid tre års ålder. Hennes pappa – själv boxare – brukade leka boxning med henne och hon lärde sig därför tidigt att uppskatta boxningens rörelsemönster. Hennes mål har varit att representera England vid OS i Tokyo i år! Nu får hon som så många andra sätta upp nya mål. Heart of Portsmouth boxnings klubb har utöver Ivy-Jane flera andra unga lovande boxare med traveler eller romsk bakgrund. Tyson Fury har också följt hennes karriär och stöttat henne. Vi har hämtat en par år gammal artikel om Ivy från travellerstimes.org.uk

Läs den inspirerande artikeln om Ivy Jane här

Passa oxå på att lyssna på Selina O’Leary när hon sjunger Pecker Dunne’s ’A Tinker’s Lullaby’ på International Traveller & Roma Day 8 April 2013