+468 35 35 99 info@romaniteams.com

Under hela 1980-talet gick videor med Mike Tyson på monitorn vid receptionen på Träffens(Roffe Träff) gym och boxningsklubb Puma, på Katarina Bangata på Södermalm i Stockholm. Roffe var vän med både Don King och Mohamed Ali sedan många år tillbaka och hade redan då boxare på gång till den absoluta toppen av boxningsscenen i världen. Jag minns hans hänförelse, beundran och hänryckning när han såg Mike Tyson träna för första gången på en video och jag mins min egen! ”Det här är något helt annat” var hans, som en mycket erfaren både boxare och tränares replik! Livet och världen är komplicerade saker och vill man bli en bra boxare så vet jag att träning, intelligens och humor måste vara jämbördiga ingredienser i vardagen. Det går kanske inte att jämföra boxare genom historien men Tyson Fury representerar som fighter något unikt både i och utanför ringen. Ibland kliver människor fram inom boxningen vilkas livsrörelse, instinkt, temperament och stil banar väg för något helt nytt och oväntat.

Likt Mike Tyson har allas våran Tyson Fury redan skrivit historia…

Kärlek och respekt till dej Tyson och till dej Roffe❤️?

(Bilden är från Roffes 80 årsdag 2018)

Micke Bohl/Romaniteams