+468 35 35 99 info@romaniteams.com

Många föreningar har tvingats ställa in aktiviteter och evenemang på grund av coronaviruset. Det har skapat en oro för de ekonomiska konsekvenser som detta får för det lokala föreningslivet. Botkyrka kommun är mån om att föreningarna ska stå fortsatt starka när vardagen återgår till det normala. Kommunstyrelsen har därför beslutat om följande åtgärder för att lindra de ekonomiska konsekvenserna.

  • Alla föreningar kan under mars och april kostnadsfritt hyra kommunens idrottsanläggningar och möteslokaler. 
  • Vi inför ett extra lokal- och anläggningsbidrag för föreningar och idéburna organisationer som hyr verksamhetslokaler av annan part än kommunen.
  • Aktivitetsstödet för idrottsföreningar och övriga föreningar kommer att baseras på beräkningar från motsvarande period föregående år. Det ger föreningar lugn att fortsätta sin planering inför omstarten av verksamheten när den akuta krisen är över.
  • Föreningar får dispens med att skicka in av årsmötet godkänd verksamhets- ekonomisk- och revisionsberättelse, eftersom många inte hunnit ha sina årsmöten innan coronavirusets utbrott.
  • Avgifterna tas bort för avbokning som görs mindre än två veckor innan arrangemang. Kom ihåg att det är fortsatt viktigt att föreningar avbokar alla tider ni inte nyttjar. Beslutet gäller tillsvidare.

Kultur- och fritidsförvaltningen återkommer i nästa vecka med mer information och detaljer om hur de olika åtgärderna ska genomföras. Vi ber er vänta med frågor tills dess att ni har tagit del av den informationen.

För att se hela pressmeddelandet för stödpaket till Botkyrkas näringsliv och föreningsliv, se länk

https://botkyrka.se/arkiv/nyhetsarkiv/nyheter-startsida/2020-03-25-botkyrka-kommun-presenterar-insatser-for-att-stotta-lokala-foretag-och-foreningar-som-drabbas-av-coronakrisen.html

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.