+468 35 35 99 info@romaniteams.com

László Papp kom kanske att bli en av den direkta efterkrigstidens mest speciella och mest hyllade idrottsmän. Hans första guld i OS 1948 i London följdes upp av ett andra i OS 1952 i Helsingfors och slutligen det för alla ungrare speciella året 1956 i Melbourne så fullbordade han sin trefaldiga guldsvit! Han var på alla vis en nationalhjälte som därefter inte sett sin like i den Ungerska idrottshistorien.  Att en idrottsman med romsk bakgrund kunde nå de djupa ungerska folklagren på detta sätt spelar forfarande en viktig roll för många av världens idrottande romer! Hans tekniska och många gånger helt innovativa boxningsstil har ibland jämförts med Johann Wilhelm ”Rukeli” Trollmanns, så Tyson Fury håller helt enkelt en gammal och av romska boxare stolt tradition vid liv? Vi har lånat bilden från den internationella Olympiska kommitténs arkiv.