+468 35 35 99 info@romaniteams.com

Första gången jag fick den stora äran att dela samma levnadsstig som ”Träffen” var efter en träning på BK Örnen på Södermalm i Stockholm i mitten av 1970-talet. Vi åkte från passet i en av hans ”sportbilar” och kvällen bestämde sig ganska snart för att obemärkt övergå till natt. Runt Roffe hände det alltid något och hans gärning som medborgare i det svenska samhället är på alla sätt både unik och speciell. För mej är han någon som sammanfört människor med olika bakgrunder och någon som både vågade korsa osynliga och synliga gränser i samhället. I en tid där det var väldigt viktigt att passa in gav Roffe människor en plattform att våga vara sig själva. Man kan säga att han både var vägen och visade den genom sitt sätt att vara. I mitt hjärta kommer han alltid att representera den evige rebellen, den som genom sin gärning öppnar nya möjligheter för andra potentiella samhällsmedborgare! Hans vänskap med Mohamed Ali kom senare att spela en betydande och viktig roll för utvecklandet av relationerna mellan den europeiska och amerikanska boxningsscenen. Vi har mycket att både lära oss och inspireras av, hos denne store krigare✊?❤️. Som den hedersmedlem han är i Romaniteams så kommer vi att löpande uppmärksamma valda delar av Roffes livsgärningar och fortsätta att inspireras där ut av i vår framtida uppbyggnad av Roamanitems?

Kärlek och respekt till dej Roffe!

En första liten glimt från SVT;s rika material av resande, romer i landet! Roffe Pettersson/Träff vid den tiden president i Sveriges genom tiderna största raggarklubb, Teddy Boys, det anrika året anno 1960 under det svenska rallyt!