+468 35 35 99 info@romaniteams.com

Det var en väldigt fin och värdig jordfästning av Lovara åldermannen Wiktor Famulson i det stora gravkoret på den norra kyrkogården i Solna i dag. Ett par av oss i Romaniteams var där och visade vårt djupaste deltagande och respekt. Janne Ottosson, grundare av Romaniteams arbetade under många år med Witcha (Wiktor) med bland annat de romska kulturcentret i Gubbängen/Stockholm och med åren kom de att bli väldigt nära vänner i den gemensamma kampen för de romska medborgerliga rättigheterna. Själv mötte jag Wiktor för sista gången när jag skjutsade hem honom från en romsk hearing i Stockholms stadshus 2016. Vi satt senare under kvällen på hans uteplats, i de södra delarna av Stockholm och samtalade om livet, familjen, Romaniteams och om mycket annat. Han sa redan då att det är dags för honom att lämna över stafettpinnen till de yngre kämparna i den romska populationen. Romaniteams var för Witcha en livsviktig satsning och speglade den vision som alltid varit hans signum; att kämpa tillsammans, alla de romska grupperna-för de yngres framtid och möjligheter. När jag efter dagens ceremoni fick en innerlig och hård kram av Latzy, en nära släkting till Wiktor och en av de fina och underbara romska ungdomarna ur Lovara gruppen av romer i Stockholm, kändes Witchas gärning kanske lite extra. Latzy har sedan unga år haft den humor och kämparglöd som Witcha gjort sig så känd för genom sin speciella plats och gärning på denna vår jord! Cirkeln var på nått sätt sluten, en sorgens men även en hoppets dag som denna. Vi i Romaniteams ger våra kondoleanser till familjen och alla de övriga som i sorg, saknad men även i en anda av hopp och glädje hedrade Witcha/Wiktor Famulson denna dag.

Närvarande från Romaniteams/Janne å Micke

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.