+468 35 35 99 info@romaniteams.com

 

Dilber Salihi är 21 år idag och hans gulliga lilla dotter Medina är lite drygt ett år gammal. Dilber började träna boxning i BK Köping som 13-åring. Nu ska han skiljas både från boxningen, dottern och det land som gett honom både hopp, liv och drömmar om en framtid. Hans utvisningsbeslut är som det ser ut nu, oåterkalleligt! Dilber och hans bror Adam ska helt enkelt inom kort utvisas till Kosovo! Muhamed från BK Kelly har tagit sig de sex milen från Örebro till Köping för att peppa och möta andra romska boxare som kan inkluderas i Romaniteams! Han hade hört talas om både Dilber och Adam via ryktesvägen, som fina och aktiva romska boxare i Köping, men hade inte en aning om deras akuta och svåra situation de nu står inför i sitt liv. Muhamed kom själv till Sverige som flykting from Kosovo som 6-åring i början av 1990-talet. Killarnas situation väckte därför naturligtvis upp både starka känslor och minnen i honom från den tiden. Idag är Muhamed och hans familj både kända och uppskattade medborgare i staden Örebro. Vi i Romaniteams både vet och tror att det bästa sättet att komma in i ett samhälle, i ett nytt land är via ett fungerande socialt sammanhang, oftast via yrkeslivet, men lika viktigt och jämförbart, det unika svenska föreningslivet! Kan vi göra nått för de här grabbarna så står Romaniteams 100 % bakom deras liv, drömmar och ambitioner här tillsammans med oss!

/Romaniteams