+468 35 35 99 info@romaniteams.com

Som event är den största amatör boxningsturneringen i Europa något alldeles extra i avseende stämning, spänning och gemenskap. Arrangörerna Ray och Mona Husac, deras funktionärer och boxare gör ett fantastiskt arbete och ska ha all heder och beröm för sitt slit. På plats i år var även Thabo och Eva Motsielola i syfte att se över tänkbara former av samarbete med Romaniteams. Vi tackar dem för deras deltagande och riktar ett speciellt tack till Thabo som även bidrog med att filma galans öppningsceremoni, där Ray och Romaniteams hälsades av nationalsång, publikens jubel och applåder.

Romaniteams egen King of the Ring 2019 är helt klart Zander Bergsten från BK Ringen i Jönköping. Hans guldsvit kröntes under helgen när han i finalen besegrade Jack Walsh från en av Englands absoluta toppklubbar, Hoddesdon Boxing Academy. Zander var aldrig riktigt hotad och vann finalen med de klara domarsiffrorna 3-0, i klassen junior-B 69 kg. Kvar i år återstår att ta ett SM-guld och vi andra i Romaniteams håller hårt i våra tummar inför denna kommande sista stora utmaning, det ädla boxningsåret anno 2019.

Men helgens kanske största belöning var tillskottet av 11 nya intressenter till Romaniteams från BK Kelly i Örebro. Vi hälsar dessa nytillskott alldeles extra varmt välkomna till Romaniteams och ser fram emot att bistå dessa unga krigare inom diplomboxningen på bästa sätt. Vi vill också rikta ett alldeles speciellt tack till Stefan Nordin, OS-domare och chefstränare i BK Kelly för hans stora insatser för unga och hans stöd till det fortsatta utvecklandet av Romaniteams.