+468 35 35 99 info@romaniteams.com

Romaniteams var med på en första träning i Örebro på BK Kelly. Under resan tillbaka mot Stockholm, den sena torsdagsaftonen så stod det klart att klubben redan lämnat ett djupt avtryck. Det talas mycket idag om utanförskapsområden, kriminalitet, hårdare straff, fler poliser, begränsad invandring etc. På BK Kelly finns kunniga, tydliga och ödmjuka tränare som med en stor portion humor och hård träning visat upp häpnadsväckande resultat både för boxnings-Sverige och i avseende mognad och utveckling för de deltagande ungdomarna. Som en yttersta garant för framgången står chefstränaren Stefan Nordin. I klubben finns en stor grupp unga med romsk bakgrund och vi följde speciellt två av dem, deras hjälptränare och far Muhamed denna gång. Eddie och Leo Sabani är tolv respektive tio år gamla.

De båda satsar hårt på boxningen med ett enormt stöd av deras far. Det har på ett konkret sätt hjälpt dem med deras skolgång och framgång i boxningen och skolan är viktiga mål för dem. När de hörde talas om Romaniteams satsning vart de både stolta och glada och kunde inte riktigt tro att det var sant. Igår tränade de för första gången med Romaniteams tröja och det lyste i blicken på dem under det extremt tuffa träningspasset. När vi skildes gjorde de ett statement; ” Vi kommer alltid att träna i dom här tröjorna!” BK Kelly representerar en bygemenskap, det goda samhället i miniatyr, som respekterar allas individuella förutsättningar och låter dessa få blomstra i en anda av kärlek och respekt. Det är därför en stor ära för Romaniteams att få inleda detta samarbete och fortsättningsvis tillsammans få chansen att ta del och berikas av denna fina anda.