+468 35 35 99 info@romaniteams.com

Vilken stämning,

vilken kraft…

 

lördagens boxningsevent bjöd på i Botkyrkahallen?? Utöver deltagarnas fina boxningsinsatser så var den höga temperaturen och den varma gemenskapen i lokalen nått alldeles extra. Bakom framgången ligger år av slit från dedikerade eldsjälar. Botkyrka boxningsklubb har idag även drygt 60 stycken tjejer som tränar regelbundet. Det stora antalet kvinnliga deltagare gör verksamheten unik i boxningssammanhang.

Romaniteams kommer tillsammans med Botkyrka BK, kommunen och Stockholmsidrotten att göra en stor satsning under 2020 för att få in tjejer och killar med romsk bakgrund i verksamheten. Vi vill bland annat nå ut till samtliga skolor och fritidsgårdar i regionen och kommer utöver den vardagliga boxningsträningen även att erbjuda speciella utbildningar, social och kulturell verksamhet samt lägerverksamhet. Satsningens övergripande mål är att stärka deltagarnas hälsa och framtidstro och genom det ge dem bättre förutsättningar att fullfölja sina studier och göra positiva livsval.