+468 35 35 99 info@romaniteams.com

”Vid årets bokmässa deltog Jon Pettersson från Romaniteams/Frantzwagner Sällskapet, men här då i första hand i sin roll som förordnad vid Kulturrådets sakkunniggrupp som är kopplad till läsambassadörs-uppdraget. Från Kulturrådet deltog generaldirektör Staffan Forsell och Cecilia Brisander, som har hand om läsambassadörsuppdraget på myndigheten. Kultur- och idrottsminister Amanda Lind avtackade de senaste två årens läsambassadör Johan Anderblad, som höll en fantastisk genomgång av allt han gjort under de två år han haft uppdraget. Samtidigt pågick Gripen Cup i Sporthallen Vikingen i Söderköping där bland annat ett gäng matchboxare och legendariska coacher med resandebakgrund deltog. Romaniteams formeras efter hand och bland de namnkunniga i klubbsammanhang kan vi här nämna BK Ringen från Jönköping och BK Falken från Gävle. En helg där resande framträdde storstilat på olika arenor, en helg som redan blivit till en milstolpe i det fortsatta formerandet av Romaniteams. Och mitt i allt så kom ytterligare ett nummer av den fantastiska tidskriften Drabrikan ut, som går att ladda ned här. Kan det bli bättre?”